Noctämbuls

Noctämbuls es va formar a l'estiu de 2012 de la mà d'Arnau Carbonell (ex-guitarrista dels grups HALF TIME i STRIPOKER) amb la idea inicial de formar un grup tribut/homenatge a la mítica banda de HardRock en Català Sangtraït, un projecte que ja feia molts anys que buscava muntar. Llavors es va posar en contacte amb antics companys de bandes, Carles Ruiz "Txärli" (ex baixista de STRIPOKER i TRIPLE RRR, ara també baixista de TERAPIA D MIEDO) i Pep Fillät (excantant de HALF TIME i STRIPOKER).

Després es va unir Rubén Bailón (ex guitarra de PEDRES DE BRUIXA i guitarra de TERAPIA D MIEDO) i Xiscu Rubio (també component del grup GOLDEN COAST BAND).

Per provar, es van fer un parell d'assajos al local dels HALF TIME on l'Ian Patrick (bateria de HALF TIME i CRUELADEVIL) va fotre un cop de mà, però per falta de temps i altres compromisos, van contactar amb Rafa Ballesta (ex bateria de QUSTOM) tancant així la formació i tirant el projecte endavant amb moltes ganes i il•lusió.

Al cap d’uns quants mesos d'assaig, al Gener de 2013, el grup va debutar, fent un concert a la sala Rock & Apples de Calella (Barcelona), a partir d'aquell dia la banda a anat concerts arreu de Catalunya i, per sort, tots amb molt bona acceptació del public, telonejant a grups com GURÜ (David Palau), Los Guardians del Pont (ex-Sangtraït), Boikot, Lax'n'Busto, Els Catarres, entre d'altres...

Al 2013, Noctämbuls va tenir l'honor d'aparèixer en la nova biografia de Sangtraït "Vint Anys Emprenyant els veïns" escrita per l'Iván Allué, i de fer una petita actuació en acústic a la presentació oficial del llibre a La Jonquera (Girona) davant d'alguns excomponents de Sangtraït (Martí, Lupe i Papa Juls) al estiu del mateix any.

Entre 2013 i 2015 la banda va actuar i va ser entrevistada a diversos mitjans de comunicació com Canal Blau FM, RTV El Vendrell, Ràdio Vilafranca, Cornellà Ràdio, Ràdio Tarragona i als programes de Televisió "Obert per Vacances" de Canal Blau i "Al Cap del Dia" de Xarxa TV, ha tingut ressenyes a les webs de MariskalRock.com, Metalcry.com, el diari Avui, Diari de Tarragona, etc. També destacar un acústic que es va fer a l'abril de 2014 a la Casa del Llibre de Barcelona durant la presentació del nou llibre de Mariano Muniesa “17 falsos mitos sobre Catalunya en España y 14 casos de catalanofobia delirante”.

Noctämbuls

Al Novembre de 2013 es va fer la primera gravació com tema propi, fent una versió renovada i més rockera de l'himne de la colla castellera “Bordegassos” de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), les bateries es gravar i produir a l'estudi d'Arturo Torres a El Vendrell (Tarragona) i la resta d'instruments, veus i producció final va estar a càrrec dels mateixos Noctämbuls al "Home Studio" d'en Rubén Bailón (Mikasa Records) a Cubelles (Barcelona).

Al gener de 2014 es va començar a enregistrar el que seria el primer àlbum de la banda, un projecte paral•lel al tribut, fruit d’això, al Febrer i al Març es van publicar un parell de “demos” d'autoria pròpia: Immortals i Dansa de la Mort (Que podeu escoltar al nostre canal de YouTube), autoproduïts pel grup amb l'ajut de l'Arturo Torres a l'enregistrament de les bateries i l'Elisa.C.Martin (ex-Darkmoor, Dreamaker, Fairyland, Hamka) a la producció i gravació de les veus a (Taller de Vox) Calafell (Tarragona). Al Novembre de 2014 incloeren la seva versió del tema "Els Senyors de les Pedres" de Sangtraït al CD Tribut "No hi ha qui els Pari" distribuït per la discogràfica Picap on hi van participar artistes com Dragonslayer, Lax N'Busto, Lujuria i Regresión, entre d’altres, participant també en el concert de presentació a la sala Luz de Gas a Barcelona, junt amb alguns dels artistes esmentats i exmembres de Sangtraït.

Al setembre de 2015 va sortir a la llum el seu primer senzill i videoclip del tema "Terra de Llibertat", tema inclòs al àlbum homònim sortit al gener de 2016 amb la distribució per part de la discogràfica Picap. La banda ara prepara la seva gira 2016 per Catalunya, amb la intenció de fer arribar els seus 6 temes als seus fans i seguidors i amb la mateixa il•lusió de sempre (Actualitzada al Febrer de 2016).

Noctämbuls